CímlapSintérSTOP BlogIllatos úti Blog - Igy kezdődött Bemutatkozás"Mégis" • Cenzúra nélkül: I. - II. • Púder: I. - II.Állatvédelmi Törvény • Jog és gyakorlat: I. - II.Állatvédő segítő - Állatvédő módszerekKislexikonIránytű

Kapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-183-5200 -
E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Honlapunk feltöltés alatt áll! - Kérjük segíts, hogy segíthessünk!

2011. május 31., kedd

ÁLLATVÉDŐKET A SINTÉREK HELYETT! - Az állatvédelmi jogszabályok módosításáról

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Mahatma Gandhi

Az Állatvédelmi Törvény tervezett módosításának véleményezése: A 2011. 05. 30.-án elküldött véleményünk >>>

A határidőre átküldött anyaghoz folyamatosan töltök majd fel újabb kiegészítéseket is, hiszen a törvényelőkészítőknek átküldött véleményünk bár sok fontos javaslatot tartalmaz, de ahhoz, hogy egy igazán jó törvénymódosítás születhessen, lehet még pontosítani, kiegészíteni!
A tervek szerint júliúsban lesz a következő minisztériumi megbeszélés, addig mindenképp várok további véleményeket, javaslatokat!
Köszönöm szépen Mindenkinek, aki segít!

Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu
zsuzsa.j.pasztor@gmail.com


2011. 05. 23.
Mielőtt részletesebben véleményeznénk a nyilvánosságra hozott tervezetet, előljáróban egy megjegyzés az alábbi bekezdéshez:

"A javaslat szerint ... a jövőben az önkormányzatok évenkénti ebösszeírást végeznek... a felelős állattartásra való nevelés, az állatok megbecsülésének javítása mellett - ezt a célt is szolgálja az ebrendészeti hozzájárulás bevezetése."

Az "ebrendészet" legtöbb esetben a sintértelepek újabban divatba jött fedőneve (kivéve, ahol valódi állatvédő az "ebrendész"), ezért mindenképp kívánatosnak tartom az ebrendészeti hozzájárulás helyett az állatvédelmi hozzájárulás elnevezés használatát! Mivel a bajbajutott állatok helyzetének megoldása hatékonyan - rendészeti eszközök helyett - csak a korszerű állatvédelem módszereivel lehetséges, ezért fontos az "állatvédelmi hozzájárulás" megnevezéssel is egyértelművé tenni ezek előtérbe helyezését!

A tapasztalat is azt mutatja, hogy a bajbajutott állatok számának csökkentése, sorsuk megnyugtató megoldása - a "gyepmesteri telep", "ebrendészet" elnevezések mögé bújó sintértelepek helyett - az állatvédők által működtetett állatmenhelyek és állatvédelmi őrszolgálatok segítségével lehetséges!

Pásztor Zsuzsa
www.sinterstop.hu
zsuzsa.j.pasztor@gmail.com


Kapcsolódó oldalak:

A 2011. 05. 23.-án nyilvánosságra hozott állatvédelmi javaslatcsomag

Társadalmi vitán az állatvédelmi törvény módosítása

Az Állatvédelmi Törvény - 2010. 01. 15.-től hatályos szövege

Az Állatvédelmi Törvény első változata és az állatvédők eredeti javaslatai

1 megjegyzés:

Zsolt írta...

Hello!

Hirtelen egy gondolat: az elkobzott állat "gazdája" essen tiltás alá a jövőben, azaz még egyszer ne tehesse meg azt egy állattal, mint amit elkövetett az elkobzottal. (Nem feltétlenül kell elkobzottnak lennie, ha kidobja, kínozza stb.)