CímlapSintérSTOP BlogIllatos úti Blog - Igy kezdődött Bemutatkozás"Mégis" • Cenzúra nélkül: I. - II. • Púder: I. - II.Állatvédelmi Törvény • Jog és gyakorlat: I. - II.Állatvédő segítő - Állatvédő módszerekKislexikonIránytű

Kapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-183-5200 -
E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Honlapunk feltöltés alatt áll! - Kérjük segíts, hogy segíthessünk!

2013. augusztus 1., csütörtök

Tömegverekedés Pétfürdőn, egy illegális kutyatelepen

Julius-K9 Magyarország - MTI:
 Tömegverekedés tört ki július 30-án egy illegális kutyatelepen Pétfürdőn, állatvédők és a telep dolgozói, valamint üzemeltetője között. A területen közel 30 kutyát tartottak a tűző napon, víz nélkül. Lakossági bejelentésre a helyszínre érkező Tetovált Állatmentők, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, valamint a Julius-K9 akciójának célja azt volt, hogy a telepen tartott állatok állapotát felmérjék, azokat szükség esetén ellássák, chipjüket ellenőrizzék. A környéken bóklászó kiskutyákat összegyűjtötték, autóba tették. Így várták a rendőröket és a hatósági állatorvost. Szerencsétlen módon azonban a területre őket megelőzve érkezett M. László, a kutyatelep üzemeltetője, és üvöltözve rárontott az egyik önkéntes állatvédő hölgyre (!), aki az összegyűjtött kiskutyák mellett állt. M. László, miközben a hölgy fejét többször a csomagtartó ajtajába verte, másik kezével a raktérből kidobálta a kölyökkutyákat. A hölgy segítségére siető két Tetovált Állatmentő és Sebő Gyula (mint a hölgy férje) csak percek múlva tudta a férfi agresszív magatartását megfékezni. Ezt követően további 20 perc szócsata következett, mely alapján egyértelművé vált, hogy M. László nem kíván semmilyen ügyben állatvédőkkel együttműködni. "Ezek a kutyák itt fognak megdögleni!" - üvöltötte. Végül a kiérkező rendőrök akadályozták meg a további verekedésben.

A helyszínre érkező hatósági állatorvos, T. Tamás - aki láthatóan jó kapcsolatot ápol a telep tulajdonosával - a helyszínen azt nyilatkozta, hogy a kutyák tartási körülményei a jogszabályoknak megfelelnek. A chip-leolvasás és az oltási könyvek ellenőrzése során azonban kiderült, hogy a 27 kutyából háromnak van csupán azonosító chipje. Ebből kettő olyan tulajdonosokhoz vezet, akik már egy éve keresik eltűnt kedvencüket. Oltási könyve összesen csak 9 kutyának volt, 2011-es oltásokkal. A kilenc könyvből hét az egyik hajléktalan telepőr nevére szólt, aki a kutyák nevét sem tudta. A telepen nincs vízvételi lehetőség, sem a kölyökkutyák ápolásához szükséges eszköz vagy élelem. A földterület ilyen jellegű használatára, konténer elhelyezésére nincs engedély.

A Julius-K9 tulajdonosa, Sebő Gyula az esetről így nyilatkozott: „- Amennyiben ilyen esetekben szemet hunyunk, és állatok szenvedései fölött lépünk át, akkor akarva-akaratlan támogatjuk azok okozóit. Személyesen is érintett vagyok a pétfürdői illegális állattelep ügyében, mivel M. László, akiről a helyi lakosok csak félelemmel beszélnek, nem csupán az állataival bánt gyalázatos módon, hanem megütötte a feleségemet is.”

Kapcsolódó oldalak:
- Julius-K9 Magyarország
- Állatok és emberek – tömegverekedés az ebtelepen 
- Illegális viadalon hullanak a kutyák?
- Tények videó: >>>
- Sebő Gyula rádiónyilatkozata: >>>

2013.08.01.

Nincsenek megjegyzések: