CímlapSintérSTOP BlogIllatos úti Blog - Igy kezdődött Bemutatkozás"Mégis" • Cenzúra nélkül: I. - II. • Púder: I. - II.Állatvédelmi Törvény • Jog és gyakorlat: I. - II.Állatvédő segítő - Állatvédő módszerekKislexikonIránytű

Kapcsolat: Gazdikereső, állatvédő segélytelefon, tanácsadás, információ: +36-30-183-5200 -
E-mail: zsuzsa.j.pasztor@gmail.com - Facebook: www.facebook.com/allatvedosegito

Honlapunk feltöltés alatt áll! - Kérjük segíts, hogy segíthessünk!

2010. június 4., péntek

SintérSTOP Projekt - a JÖVŐ

Ö s s z e f o g l a l á s

A.) Ahhoz, hogy az állatok, állatbarátok számára kívánatos jövőt elérhessük, először a jelent kell feltárnunk, korrekten bemutatnunk és a nyilvánosság elé tárnunk!

Sajnos a sintérek egyik fő jellemzője, hogy nem vállalják fel a tevékenységükkel kapcsolatos igazságot, pl. az Illatos úton - Budapest sintértelepén - az elmúlt 7 év során csak egyetlenegyszer sikerült elérnem, hogy nyivánosan vállalják az aktuális statisztikájukat: a 2004. I-III. negyedéves hivatalos statisztikai adatok után, az éves adatokat már csak becsülni tudtam, és azóta sem nyilvános Budapest adófizetők pénzéből fenntartott "állategészségügyi, ebrendészeti" telepének statisztikája...

2003-ban kezdtük készíteni az Illatos úti állatok honlapját, de a telep vezetői azóta is elzárkóztak attól, hogy az állatvédők minden nap fényképezhessék a bekerülő állatokat, sőt épp most hoztak egy óriási felháborodást kiváltó igazgatói utasítást, amelyben megpróbálják teljesen ellehetetleníteni az állatok fényképezését és ezáltal hatékony mentésüket!

Amint Budapest sintértelepének vezetői évek óta szabotálják az állatvédő módszerek maradéktalan alkalmazását, vidéken legtöbb helyen még rosszabb a helyzet a hasonló telepeken!
A kívülállók viszont NEM tudják, hogy a sintértelepek támogatásával a legtöbb önkormányzat valójában mire költi az adófizetők pénzét...

A társadalom korrekt tájékoztatásával, a nyilvánosság erejével el kell végre érni, hogy a sintérek, sintértelepek ne működhessenek kényük-kedvük szerint!

B.) Ahhoz hogy minél több állat megmenekülhessen a sintértelepekről, szó szerint életbevágóan fontos, a gyors, pontos, széleskörű - és szívhezszóló - tájékoztatás a bekerülő állatokról!

Amikor elkezdtük az Illatos Úti Állatvédő Projektet, még egy "egyszerű" fekete kutyát is nehéz volt örökbe adni, mindenki kicsit "különlegesebbet" szeretett volna... Azóta viszont készítettünk legalább 20.000 szívbemarkoló dokumentumfotót az Illatos úti állatokról, és ezeket megismerve az emberek már jóideje azért hívnak fel, hogy mondjam meg, melyik állat van a legnagyobb veszélyben, ki az, aki ott hal meg, ha nem mentik ki gyorsan... és viszik a félszeműt, a három lábút, a nagyon öreget, a nagyon beteget... Mert egyikük sem azt érdemli egy hűségben eltöltött élet után, hogy egy sintértelepen haljon meg!

C.) Fontos a külföldi és magyar jó példák széleskörű közzététele is, melyeket követve a ma még nehezebb helyzetben lévő településeken is könnyebben felzárkózhatnak az állatvédők!

D.) Szükséges az állatvédők képzésének megszervezése, ill. az állatbarátok felvilágosítása, szemléletformálása.

E.) A professzionális állatvédelem magyarországi széleskörű meghonosításával és népszerűsítésével egyre több szimpatizánst, támogatót lehet és kell megnyernünk céljaink segítéséhez.

Nincsenek megjegyzések: